sobota 13. dubna 2013

...páteční

...jáhlová kaše k obědu. Mlýnek od maminky. Stará forma na máslo od babičky.
Svatá Terezička na stěně a z procházky anděl u našeho kostela. (Svatý Jan se před pár lety přestěhoval na své původní místo na náves a anděl na podzim přiletěl ze hřbitova).

250 g jáhel
1 litr mléka
50 g másla
špetka soli
jablíčko
rozinky v rumu
skořicový cukr

Jáhly třikrát převaříme v horké vodě. Do kastrolku dáme studené mléko, do něj jáhly, máslo, špetku soli - mícháme a vaříme. Jablko nakrájíme na kostičky, zakápneme citronovou šťávou, přidáme skořicový cukr a rozinky. Je to dobré a zdravé!
Pokaždé když kaši vařím si vzpomenu na fortelnou Drncovou v pohádce Lotrando a Zubejda :).

5 komentářů:

  1. Rozinky v rumu, to může kojící žena?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč ne. Alkohol se při vaření vypaří. ;-)

      Marti, lahodné fotky. Hned jsem dostala chuť. Mléčné kaše jsou u nás oblíbené.

      Vymazat
    2. Menší než malé množství je povoleno :) a tohle bylo jen pár kapek.

      Vymazat
  2. Jáhlová kaše je výborná, taky dělám. Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat